On tullut taas vietettyä hiljaiseloa bloggaamisen suhteen. Ei ole oikeastaan ollut mitään erityistä kerrottavaa, joten siksi ei ole tullut kirjoitettuakaan.

Tänään on rv. 15+1. Raskaus on muuttunut helpommaksi ja mukavammaksi, kun pahoinvointia ei ole ollut enää kolmeen viikkoon. Ruoka maistuu paremmin kuin aiemmin, mutta ruoansulatus on selvästi hidastunut ja vatsa tulee täyteen vähemmästä kuin ennen. Sen takia syön määrällisesti varmaan jonkin verran vähemmän kuin ennen. Paino ei ole edelleenkään yhtään noussut, mutta alavatsalla alkaa olla näkyvissä pyöreyttä.

Vatsakumpu tuntuu selvästi varsinkin yöllisten pissareissujen (joita enää on onneksi vain kerran yössä) yhteydessä, kun vatsasta on laskenut kaikki päivän syömisten mahdollisesti aiheuttama turvotus ja muu "turha pulleus". Silloin alavatsalla tuntuu sellaista kiinteää pyöreyttä, joka tuntuu ihanalta käden alla. Ulkopuolisen silmin minusta ei kyllä taatusti vielä erota, että olen raskaana.

Äitiyshousuille ei ole vielä tarvetta, sillä omat housut mahtuvat jalkaan vallan mainiosti. Oli siis aika fiksu idea laihduttaa se 7-8 kg ennen raskautta, sillä sen ansiosta kaikki normaalihousuni jäivät väljiksi ja niissä on nyt vähän vatsankasvuvaraa. Toisaalta odotan kyllä jo kovasti sitä, että pääsisin käyttämään mammafarkkuja ja että vatsa olisi pyöreämpi... vaan kaikki aikanaan!

Sorruin ostamaan vauvalle vaatteita viikonloppuna: en voinut vastustaa erästä tiettyä vauvanvaatesarjaa, joten oli pakko ostaa jotain pientä. Päätin kuitenkin, että mitään muuta en osta ennen kuin olen käynyt rakenneultrassa (joka on siis 19. syyskuuta).

Torstaina on seuraava neuvola. Mukavaa!